Wina w naszej ofercie
Syrah – Vin de Pays d’ Oc
Pełna nazwa: SYRAH – Vin de Pays d’ Oc Opis: Barwa czerwona z lekkim odcieniem fioletu. Aromat owocowy ( fiołki ) z delikatnymi przyprawami. Smak wyrównany i świeży. Pochodzenie: Francja, region – Langwedocja, Assas -winnice położone na ziemiach gliniasto- wapiennych, w odległości 20 km od M. Śródziemnego. Winogrona: Syrah Sugestie kulinarne: wędliny, pasztety, duszone mięsa, grill. Temperatura podawania: 16°C UWAGA: Wina zachowuje swoje właściwości co najmniej 3 lata.
Syrah – Vin de Pays d’ Oc 5L
Pełna nazwa: SYRAH – Vin de Pays d’ Oc Opis: Barwa czerwona z lekkim odcieniem fioletu. Aromat owocowy ( fiołki ) z delikatnymi przyprawami. Smak wyrównany i świeży. Pochodzenie: Francja, region – Langwedocja, Assas -winnice położone na ziemiach gliniasto- wapiennych, w odległości 20 km od M. Śródziemnego. Winogrona: Syrah Sugestie kulinarne: wędliny, pasztety, duszone mięsa, grill. Temperatura podawania: 16°C UWAGA: Wina zachowuje swoje właściwości co najmniej 3 lata.
Merlot – Vin de Pays d’ Oc
Pełna nazwa: Merlot – Vin de Pays d’ Oc Opis: Barwa rubinu. Aromat subtelny czerwonych owoców i mentolu. W smaku giętkie i świeże. Pochodzenie: Francja, region – Langwedocja, Assas -winnice położone na ziemiach gliniasto- wapiennych, w odległości 20 km od M. Śródziemnego. Winogrona: Merlot Sugestie kulinarne: mięsa drobiowe i czerwone, sery. Temperatura podawania: 16°C UWAGA: Wina zachowuje swoje właściwości co najmniej 3 lata.
Merlot – Vin de Pays d’ Oc - 5L
Pełna nazwa: Merlot – Vin de Pays d’ Oc Opis: Barwa rubinu. Aromat subtelny czerwonych owoców i mentolu. W smaku giętkie i świeże. Pochodzenie: Francja, region – Langwedocja, Assas -winnice położone na ziemiach gliniasto- wapiennych, w odległości 20 km od M. Śródziemnego. Winogrona: Merlot Sugestie kulinarne: mięsa drobiowe i czerwone, sery. Temperatura podawania: 16°C UWAGA: Wina zachowuje swoje właściwości co najmniej 3 lata.
Cabernet Sauvignon
Pełna nazwa: CABERNET SAUVIGNON – Vin de Pays d’ Oc Opis: Barwa purpurowa. Aromat czarnych owoców oliwek i papryki. W smaku mocny z nutą lukrecji i kawy. Pochodzenie: Francja, region – Langwedocja, Assas -winnice położone na ziemiach gliniasto- wapiennych, w odległości 20 km od M. Śródziemnego. Winogrona: Cabernet – Sauvignon Sugestie kulinarne: wędliny, pieczenie, grill, makarony, sery Temperatura podawania: 16°C UWAGA: Wino zachowuje wszystkie swoje właściwości co najmniej 3 lata.
Cabernet Sauvignon - 5L
Pełna nazwa: CABERNET SAUVIGNON – Vin de Pays d’ Oc Opis: Barwa purpurowa. Aromat czarnych owoców oliwek i papryki. W smaku mocny z nutą lukrecji i kawy. Pochodzenie: Francja, region – Langwedocja, Assas -winnice położone na ziemiach gliniasto- wapiennych, w odległości 20 km od M. Śródziemnego. Winogrona: Cabernet – Sauvignon Sugestie kulinarne: wędliny, pieczenie, grill, makarony, sery Temperatura podawania: 16°C UWAGA: Wino zachowuje wszystkie swoje właściwości co najmniej 3 lata.
Cabernet Sauvignon - 10L
Pełna nazwa: CABERNET SAUVIGNON – Vin de Pays d’ Oc Opis: Barwa purpurowa. Aromat czarnych owoców oliwek i papryki. W smaku mocny z nutą lukrecji i kawy. Pochodzenie: Francja, region – Langwedocja, Assas -winnice położone na ziemiach gliniasto- wapiennych, w odległości 20 km od M. Śródziemnego. Winogrona: Cabernet – Sauvignon Sugestie kulinarne: wędliny, pieczenie, grill, makarony, sery Temperatura podawania: 16°C UWAGA: Wino zachowuje wszystkie swoje właściwości co najmniej 3 lata.
«1779» Gres De Montpellier 2018
Pełna nazwa: «1779» GRES DE MONTPELLIER – 14,75 % AOC LANGUEDOC GRES DE MONTPELLIER Nagradzane wielokrotnie medalami Opis: Barwa – rubinu. Aromat delikatny i złożony, na bazie owoców i przypraw korzennych. Pochodzenie: Podłoże kamienne, gliniasto – wapienne. Winnice mające 15- 35 lat, na wzgórzu kasztanowym – La Mas d’Arcay Winogrona: 50% Carignan, 30 % Grenache, 20 % Mourvèdre Sugestie kulinarne: grill, sery miękkie Temperatura podawania: 16°-18°C UWAGA: Wino można przechowywać od 4- 5 lat.
Chateau d’Assas Classiqoue
Pełna nazwa: CHATEAU D’ASSAS CLASSIQUE AOP Languedoc Gres de Montpellier Opis: Wino o świetlistym blasku, aromat lekko waniliowy na karmelu i likierze z jeżyn. W smaku pełne w ataku i na taninach bardziej kredowych w finale, dobra rozpiętość smakowa. Pochodzenie: Francja, region – Langwedocja, Assas -winnice położone na ziemiach gliniasto- wapiennych, w odległości 20 km od M. Śródziemnego. Winogrona: Syrah / Grenache Sugestie kulinarne: grill, mięsa w sosie. Temperatura podawania: 16° UWAGA: Wino można przechowywać co najmniej 4 lata.
Chateau d’Assas Reserve
Pełna nazwa: CHATEAU D’ASSAS RESREVE AOP Languedoc Gres de Montpellier Opis: Barwa intensywna wchodząca w granat, aromat owoców czerwonych ale również wanilii, pochodzący z dojrzewania wina w beczkach dębowych. Pochodzenie: Francja, region – Langwedocja, Assas -winnice położone na ziemiach gliniasto- wapiennych, w odległości 20 km od M. Śródziemnego. Winogrona: Syrah / Grenache / Mourvedre Sugestie kulinarne: dziczyzna, mięsa duszone, sery o zdecydowanym smaku. Temperatura podawania: 16°-18°C UWAGA: Wino zachowuje wszystkie swoje właściwości co najmniej 5 lat
Devois de Perret Rouge 13%
Pełna nazwa: Devois de Perret Rouge 13% AOP Coteaux du Languedoc Opis: Barwa czerwona z odblaskiem różu , aromat wanilii i lukrecji. Smak galaretki z porzeczek i świeżej czereśni. Pochodzenie: Francja, region – Langwedocja, Assas -winnice położone na ziemiach gliniasto- wapiennych, w odległości 20 km od M. Śródziemnego. Winogrona: Syrah / Grenache Sugestie kulinarne: mięsa drobiowe, sery. Temperatura podawania: 15° Wina IGP (Indication Géographique Protégée) Pays d’Oc są dostępne w BAG IN BOX (BiB) – w kartonikach 3, 5, 10 L
Latitude
Pełna nazwa: LATITUDE AOP LANGUEDOC Wino o barwie purpurowej z odcieniem malinowym, aromat intensywny jeżyn, delikatnie waniliowy. W smaku łagodny atak, pełny i rześki z nutą jagodowo – waniliową, a w finale długie i jedwabiste z giętkimi taninami, dobra rozpiętość smakowa. Pochodzenie: Francja, region – Langwedocja, Assas -winnice położone na ziemiach gliniasto- wapiennych, w odległości 20 km od M. Śródziemnego. Winogrona: Syrah / Grenache Noir Sugestie kulinarne: mięsa w sosie, sery Temperatura podawania: 16° UWAGA: Wino można przechowywać co najmniej 4 lata.
Bois de Montlobre 13% BIO
Pełna nazwa: Bois de Montlobre 13% AOP Coteaux du Languedoc Opis: Barwa rubinu z nutą wiśni i czekolady. Aromat owocowy lekko malinowy. W smaku bogate i skoncentrowane, w finale kakaowe. Pochodzenie: Francja, region – Langwedocja, Assas -winnice położone na ziemiach gliniasto- wapiennych, w odległości 20 km od M. Śródziemnego. Szczep: Syrah / Grenache / Gastronomia: wędliny, pasztety, mięsa drobiowe i czerwone, wszystkie typy serów, wino nadające się do każdego stylu kuchni. Temperatura podawania: 15°-16°C UWAGA: Wino zachowuje wszystkie swoje właściwości minimum 3 lata.
Domaine de Galabert 13%
Pełna nazwa: Domaine de GALABERT 13% AOP Languedoc Pic Saint Loup Opis: Barwa intensywna z odblaskiem rubinu. Aromat owocowy czereśni i maliny. W smaku świeży, ale wyczuwalne ziarna kakao, w finale – przyprawy korzenne, pieprz i kminek. Pochodzenie: Francja, region – Langwedocja, Assas -winnice położone na ziemiach gliniasto- wapiennych, w odległości 20 km od M. Śródziemnego. Winogrona: Syrah / Grenache Sugestie kulinarne: grill, sery o zdecydowanym smaku. Temperatura podawania: 16°-18°C UWAGA: Wina zachowuje swoje właściwości co najmniej 4 lata.
Saint Hubert 13%
Pełna nazwa: MAS SAINT HUBERT 13% AOP Languedoc Pic Saint Loup Opis: Barwa purpurowa. Aromat smażonych czarnych owoców, waniliowy z nutą bergamotki. W smaku świeżość małych czerwonych owoców i kakao, przyjemne i wyrównane. Pochodzenie: Francja, region – Langwedocja, Assas -winnice położone na ziemiach gliniasto- wapiennych, w odległości 20 km od M. Śródziemnego. Winogrona: Syrah/ Grenache Sugestie kulinarne:dziczyzna, wołowiana, dania smażone. Temperatura podawania: 16°-18°C UWAGA: Wina zachowuje swoje właściwości co najmniej 4 lata.
Valentibus 2016 – 14
Tour Du Roc 13%
Pełna nazwa: TOUR DU ROC 13% AOP Languedoc Pic St.Loup Opis: Aromat konfitury z czereśni, wyczuwalna lukrecja i wanilia. W smaku giętkie o rozpływających i soczystych taninach. Pochodzenie: Francja, region – Langwedocja, Assas -winnice położone na ziemiach gliniasto- wapiennych, w odległości 20 km od M. Śródziemnego. Winogrona: Syrah/ Grenache Sugestie kulinarne: dziczyzna, « ptactwo dzikie », baranina, sery o mocnym smaku. Temperatura podawania: 16°C UWAGA: Wina zachowuje swoje właściwości co najmniej 5 lat. Zaleca się przelać wino do karafki na godzinę przed spożyciem, aby w pełni ocenić walory smakowe wina.
Clos de La Chapelle
Pełna nazwa: Clos de La Chapelle Opis: Barwa intensywnej purpury, aromat czerwonych owoców, ale również wanilii pochodzący z dojrzewania wina w beczkach dębowych. Taniny jedwabiste i eleganckie, lekki smak przypraw śródziemnomorskich. Pochodzenie: Francja, region – Langwedocja, Assas -winnice położone na ziemiach gliniasto- wapiennych, w odległości 20 km od M. Śródziemnego. Winogrona: 90% syrah , 10% grenache Sugestie kulinarne: grill, dziczyzna, sery o zdecydowanym smaku, Temperatura podawania: 16°C-18°C zaleca się przelać wino do karafki, aby w pełni wydobyć aromat wina
Domaine la Perrier - BIB 5L
Pełna nazwa: Domaine la Perrier Opis: Barwa czerwona z odblaskiem różu , aromat wanilii i lukrecji. Smak galaretki z porzeczek i świeżej czereśni. Pochodzenie: Francja, region – Langwedocja, Assas -winnice położone na ziemiach gliniasto- wapiennych, w odległości 20 km od M. Śródziemnego. Winogrona: Syrah, Grenache, Carignan, Sugestie kulinarne: mięsa drobiowe, sery. Temperatura podawania: 15°
Languedoc AOP - BIB 5L
La Collines - Balades en BIO
Pełna nazwa : BALADES en BIO La Colline IGP Collines de la Moure Opis : Kolor: jasny fiolet. Aromat: zapachy podszytu, tymianku. W smaku pełne świeżości, harmonijne i obfite. Pochodzenie : Francja, region Langwedocja, Moure – winnice położone na ziemiach gliniasto-wapiennych , w odległości 30 km od Morza Śródziemnego. Szczep : Merlot Gastronomia : Duszona cielięcina, risotto z grzybami. Temperatura podawania : 12 – 14 C
A Grands Pas
Pełna nazwa: A Grands Pas Carignan – Vin de France Opis: głęboki z odblaskiem purpurowym. Pochodzenie: Francja, region Langwedocja, Assas – winnice położone na ziemiach gliniasto-wapiennych, w odległości 20 km od Morza Śródziemnego. Szczep: Carignan Gastronomia: Makarony, klafuti z czerwonymi owocami. Temperatura podawania: 10°-12°C